Muhteşem Proje : Deniz Üstü Şehirleri

Küresel ısınmadan dolayı dünyamızın büyük kısmının su altında kalmasından endişe ettiğimiz bir zamanda, mimar Vincent Callebaut’un muhteşem projesi , gelecek ile ilgili kaygılarımızı biraz azaltabilir. Bu projenin, alg ve...

Küresel ısınmadan dolayı dünyamızın büyük kısmının su altında kalmasından endişe ettiğimiz bir zamanda, mimar Vincent Callebaut’un muhteşem projesi , gelecek ile ilgili kaygılarımızı biraz azaltabilir.

Bu projenin, alg ve plastik çöpten oluşan malzemelerle 3D yazıcılarda oluşturulması planlanıyor. Binalarda kullanılacak enerjinin mikro-alglerden elde edilmesi planlanıyor. Bu şehirler gemi ve denizaltılar gibi hareket edebilecek ve 20,000 insan yaşama kapasitesine sahip olabilecek.

Bu projedeki her şey doğal materyallerden oluşacak. Şehirde insanların yemek ihtiyacı için organik bahçeler ve çiftlikler yer alacak.

Bu proje dünyanın su altında kalabilmesi ihtimalinden mi doğdu bilinmez fakat gelecekte çok ilgi uyandıracak gibi görünüyor.

654321

Kaynak: http://inhabitat.com/futuristic-oceanscapers-are-floating-villages-3d-printed-from-algae-and-plastic-waste/

Kategori
BÜLTENGaleriTeknoloji

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
Henüz Yorum Yok

Cevap Yaz

ETKİNLİKLER
Haz
5
Çar
2024
all-day Deneyimsel Nükleer Astrofizik Ul... @ Adana
Deneyimsel Nükleer Astrofizik Ul... @ Adana
Haz 5 – Haz 6 all-day
Deneyimsel Nükleer Astrofizik Uluslararası Konferansı @ Adana | Adana | Adana | Türkiye
  Sizi, 5-6 Haziran 2024 tarihlerinde Adana, Türkiye’de gerçekleşecek olan Deneyimsel Nükleer Astrofizik Uluslararası Konferansı (ICENA-24) konferansına katılmaya davet etmekten büyük heyecan duyuyoruz. Etkinlik, dünya çapındaki önde gelen uzmanları, düşündürücü tartışmaları ve çeşitli ülkelerden katılımcıları bir araya getirecek. 500’den fazla katılımcının beklenmesiyle, konferans, ağ kurma ve profesyonel gelişim için geniş fırsatlar sunacaktır. Konferans, anahtar konuşmalar, sözlü sunumlar, poster oturumları, sempozyumlar ve atölye çalışmaları dahil olmak üzere geniş bir oturum yelpazesine sahip olacaktır. Konuşmacılarımız arasında akademisyenler, öğrenciler, araştırmacılar ve endüstri profesyonelleri bulunmaktadır, bu da dinamik ve etkileşimli bir ortam oluşturur. Katılımcılar, tartışmalara aktif olarak katılma, alanlarında diğerleriyle bağlantı kurma, en son araştırmaları ve keşifleri öğrenme ve süregelen zorluklara çözüm arama fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, konferans, teorik çalışmalar ile pratik uygulamalar arasındaki[...]
TWİTTER

Benzer Yazılar