Bilim insanları Kara Deliklerin Ardındaki Paradokslardan Birini Çözdü

Evrende var olan paradokslardan birine göre : bilim insanları, evrende bildiğimizden milyonlarca kat daha büyük kara deliklerin olduğunu düşünüyorlar, hal böyleyken, bu devasa oluşumlar nasıl gizlenmeyi başarabiliyorlar? Bunların evrenimizde...

Evrende var olan paradokslardan birine göre : bilim insanları, evrende bildiğimizden milyonlarca kat daha büyük kara deliklerin olduğunu düşünüyorlar, hal böyleyken, bu devasa oluşumlar nasıl gizlenmeyi başarabiliyorlar? Bunların evrenimizde fazlasıyla bulunan bir şeyin içinde gizlendikleri , İngiltere’de ki bir grup bilim insanı tarafından sonunda anlaşıldı. Gaz bulutları! Sadece olağan bulutlar değil, ayrıca X-ışınlarının içinden kaçabildiği çok ağır bir gaz ve bulutun aşırı derecede yoğun örtüsü… Nasa’ nın NuSTAR X-ışını teleskobunu bu bulutların içine yönlendiren İngiltere’nin Durham Üniversitesindeki bilim insanları önceden varsaydıkları bir şeyi de doğrulamayı başardı: Bu aşırı yoğun bulutlar ve gaz tabakasının ardında inanılmaz beş tane aktif süper kütleli kara delik gözlemlediler.Bilim insanları bu beş süper kütleli kara deliğin sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyorlar.

Açıkça görülüyor ki, bazen bir bulut sadece bulut değil, bir kara deliğin saklandığı yer olabilir. Astronomlar bir kara deliğin içerisinde gizlenebileceğini düşündüğü dokuz tane yoğun buluttan sadece beş tanesinin bu tür bulutlar olduğunu ortaya çıkardı. . Diğer dört tanesi sadece çok bulutlu evrende yer alan sıradan bulutlardı.

Kaynak: physics-astronomy

Kategori
AstronomiBÜLTENFizik

Fizik Akademisi’nin kurucularindan biri olan yazarımız, Çukurova Üniversitesi Fizik bölümü Katıhal Fiziği Anabilim dalında yüksek lisans derecesini 2017 yılında aldı . 2017 yılında Çukurova Üniversitesi Fizik bölümü Katıhal Fiziği Anabilim dalında doktora eğitimine başladı. 2014 yılından beri Malzeme Araştırma Grubu’nda araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Henüz Yorum Yok

Cevap Yaz

ETKİNLİKLER
Haz
5
Çar
2024
all-day Deneyimsel Nükleer Astrofizik Ul... @ Adana
Deneyimsel Nükleer Astrofizik Ul... @ Adana
Haz 5 – Haz 6 all-day
Deneyimsel Nükleer Astrofizik Uluslararası Konferansı @ Adana | Adana | Adana | Türkiye
  Sizi, 5-6 Haziran 2024 tarihlerinde Adana, Türkiye’de gerçekleşecek olan Deneyimsel Nükleer Astrofizik Uluslararası Konferansı (ICENA-24) konferansına katılmaya davet etmekten büyük heyecan duyuyoruz. Etkinlik, dünya çapındaki önde gelen uzmanları, düşündürücü tartışmaları ve çeşitli ülkelerden katılımcıları bir araya getirecek. 500’den fazla katılımcının beklenmesiyle, konferans, ağ kurma ve profesyonel gelişim için geniş fırsatlar sunacaktır. Konferans, anahtar konuşmalar, sözlü sunumlar, poster oturumları, sempozyumlar ve atölye çalışmaları dahil olmak üzere geniş bir oturum yelpazesine sahip olacaktır. Konuşmacılarımız arasında akademisyenler, öğrenciler, araştırmacılar ve endüstri profesyonelleri bulunmaktadır, bu da dinamik ve etkileşimli bir ortam oluşturur. Katılımcılar, tartışmalara aktif olarak katılma, alanlarında diğerleriyle bağlantı kurma, en son araştırmaları ve keşifleri öğrenme ve süregelen zorluklara çözüm arama fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, konferans, teorik çalışmalar ile pratik uygulamalar arasındaki[...]
TWİTTER

Benzer Yazılar