Dünya’nın Bir Bütün Olarak 43 Yıldan Beri İlk Kez Çekilen Resmi

Olağanüstü güzellikteki gezegenimizin çekilen resimleri ile ilgili bir kıtlık yok . Fakat 1972 yılında çekilen ünlü   mavi bilye diye bilinen resimden beri , çekilen tüm Dünya resimleri parça parça...

Olağanüstü güzellikteki gezegenimizin çekilen resimleri ile ilgili bir kıtlık yok . Fakat 1972 yılında çekilen ünlü   mavi bilye diye bilinen resimden beri , çekilen tüm Dünya resimleri parça parça çekilip daha sonra birleştirildi.

NASA 43 yıldan sonra  evimiz diye adlandırdığımız mavi gezegenin  yeni resimlerini yayınladı. Bu resim  Derin Uzay İklim gözlemevi (Deep Space Climate Observatory (DSCOVR)) uzay aracındaki bir kamera tarafından çekildi. DSCOVR Dünya’dan 1.6 milyon km uzaklıkta  ve Dünya ile Güneş arasında  mükemmel yerçekimsel dengede  dolanmaktadır.

Resim  6 haziran 2015 te 4 mega piksellik fotoğraf makinesi tarafından çekildi. DSCOVR in kullanılma amacı, Dünya’nın resimlerini düzenli çekerek iklimsel değişimleri daha iyi takip edip olası acil hava durumlarını önceden belirlemek.

Kamera her seferinde resim çektiğinde 10 farklı kareyi farklı ışık filtreleri kullanarak kaydetmektedir.  Bu gördüğünüz resim  kırmızı, yeşil ve mavi filtrelerin birleşiminden oluşur ki bu bizim gözümüzün gördüğü ışığın dalga boyudur.

Dscovr su anda Lagrange noktası diye bilinen , iki büyük kütlenin yerçekimlerinin birbirini etkisiz hale getirdiği noktada (Güneş – Dünya) en az enerji harcayarak yörüngede yer almaktadır.

Dscovr bu şubat ayında fırlatıldı ve NASA’nın haberine göre , tam fonksiyonel duruma geçtiğinde  Dünyamızın günlük selfylerini  çekmek mümkün  olacak.

Kaynak :http://www.sciencealert.com/this-is-the-first-photo-of-the-entire-earth-taken-in-43-years

Kategori
BÜLTEN

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar