Olağanüstü güzellikteki gezegenimizin çekilen resimleri ile ilgili bir kıtlık yok . Fakat 1972 yılında çekilen ünlü mavi bilye diye bilinen resimden beri , çekilen tüm Dünya resimleri parça parça çekilip daha sonra birleştirildi.
NASA 43 yıldan sonra evimiz diye adlandırdığımız mavi gezegenin yeni resimlerini yayınladı. Bu resim Derin Uzay İklim gözlemevi (Deep Space Climate Observatory (DSCOVR)) uzay aracındaki bir kamera tarafından çekildi. DSCOVR Dünya’dan 1.6 milyon km uzaklıkta ve Dünya ile Güneş arasında mükemmel yerçekimsel dengede dolanmaktadır.
Resim 6 haziran 2015 te 4 mega piksellik fotoğraf makinesi tarafından çekildi. DSCOVR in kullanılma amacı, Dünya’nın resimlerini düzenli çekerek iklimsel değişimleri daha iyi takip edip olası acil hava durumlarını önceden belirlemek.
Kamera her seferinde resim çektiğinde 10 farklı kareyi farklı ışık filtreleri kullanarak kaydetmektedir. Bu gördüğünüz resim kırmızı, yeşil ve mavi filtrelerin birleşiminden oluşur ki bu bizim gözümüzün gördüğü ışığın dalga boyudur.
Dscovr su anda Lagrange noktası diye bilinen , iki büyük kütlenin yerçekimlerinin birbirini etkisiz hale getirdiği noktada (Güneş – Dünya) en az enerji harcayarak yörüngede yer almaktadır.
Dscovr bu şubat ayında fırlatıldı ve NASA’nın haberine göre , tam fonksiyonel duruma geçtiğinde Dünyamızın günlük selfylerini çekmek mümkün olacak.
Kaynak :http://www.sciencealert.com/this-is-the-first-photo-of-the-entire-earth-taken-in-43-years