Einstein ‘in Kişiliğini Anlatan 7 Tane Önemli Sözü

1-)Otoritelere düşünülmeden gösterilen saygı , gerçeğin en büyük düşmanıdır. 2-) Doğa bize sadece aslanın kuyruğunu gösteriyor. Fakat düşünceme göre aslan çok büyük olduğundan kendisini...

1-)Otoritelere düşünülmeden gösterilen saygı , gerçeğin en büyük düşmanıdır.

[The Curious History of Relativity]

2-) Doğa bize sadece aslanın kuyruğunu gösteriyor. Fakat düşünceme göre aslan çok büyük olduğundan kendisini gösteremese de, şüphesiz olarak orada duruyor.

[Smithsonian, Şubat 1979]

3-) Matematik kuralları gerçeklerden bahsettiği sürece ,kesin olamazlar; ve kesin oldukları sürece de gerçekten bahsedemezler.

4-) Bir adam güzel bir kızla bir saat oturduğunda bu ona bir dakika gibi gelir. Fakat aynı adam sıcak bir fırının üzerine oturursa , bu ona bir saatten çok daha uzun gelir. Bu  göreliliktir.

[The Yale Book of Quotatins]

5-) Eğer A hayatta başarıyı temsil ediyorsa , öyle ise A eşittir X artı Y artı Z . X çalışmak, Y oynamak  ve Z çenenizi kapatmaktır.

  [The Universe ve Dr.Einstein]

6-) Hayal etmek bilgi sahibi olmaktan daha önemlidir. Bilgi sınırlıdır. Hayal ise Dünya’yı çevreler.

7-) Uzun bir yaşam içeresinde öğrendiğim bir şey  : Gerçek ile kıyaslandığında , Sahip olduğumuz tüm bilim basit ve ilkeldir, fakat sahip olduğumuz en değerli şeyde odur.

 [Albert Einstein: Creator and Rebel, 1972]

Kaynak:http://www.sciencealert.com/these-25-quotes-take-you-inside-albert-einstein-s-revolutionary-mind

Kategori
BÜLTEN

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar