Güneş panelleri karbon salınımı yapmadan büyük miktarda elektrik üretebilmesine karşın, var olan binalara monte etmek pahalı bir işlemdir. Güneş panellerini pencereler ile yada binanın diğer kısımları ile birleştirmek güneş enerjisini çok daha ucuza mal edebilirdi. Fakat , fotovoltaik hücreler sadece görüşü azaltmaz aynı zamanda içeri giren ışığın bir kısmını abzorbe ederek ton değiştirmesine neden olur.
Yeni bir alternatif metotta , pencereye eklenebilen yada kaplama yapılabilen transparan polimer kullanılıyor. Bu polimer bakır, indiyum ve selenyumdan yapılan kuantum nokta bulutlarının dağılımından oluşuyor. Noktalar farklı dalga boylarındaki ışığı abzorbe eder ve kızılötesi dalga boyunda tekrar ışığı yayar, daha sonra ışık polimer sayesinde pencerenin kenarına gönderilir. Işık buradan da fotovoltaik bir cihaz tarafından alınır ve çok yüksek bir verim ile abzorbe edilir. İçeri gelen ışığın yüzde 20 si filtrelendiğinde ,bunun sadece yüzde 3 ‘ü elektriğe dönüştürülür.
Her ne kadar yeni materyal normal güneş panelleri kadar verimli olmasa da , gökdelenlerin dev duvarları göz önüne alındığında hala yeteri kadar elektrik ucuz bir maliyetle üretilebilir.