Bilim insanları Kara Deliklerin Ardındaki Paradokslardan Birini Çözdü

Evrende var olan paradokslardan birine göre : bilim insanları, evrende bildiğimizden milyonlarca kat daha büyük kara deliklerin olduğunu düşünüyorlar, hal böyleyken, bu devasa oluşumlar nasıl gizlenmeyi başarabiliyorlar? Bunların evrenimizde...

Evrende var olan paradokslardan birine göre : bilim insanları, evrende bildiğimizden milyonlarca kat daha büyük kara deliklerin olduğunu düşünüyorlar, hal böyleyken, bu devasa oluşumlar nasıl gizlenmeyi başarabiliyorlar? Bunların evrenimizde fazlasıyla bulunan bir şeyin içinde gizlendikleri , İngiltere’de ki bir grup bilim insanı tarafından sonunda anlaşıldı. Gaz bulutları! Sadece olağan bulutlar değil, ayrıca X-ışınlarının içinden kaçabildiği çok ağır bir gaz ve bulutun aşırı derecede yoğun örtüsü… Nasa’ nın NuSTAR X-ışını teleskobunu bu bulutların içine yönlendiren İngiltere’nin Durham Üniversitesindeki bilim insanları önceden varsaydıkları bir şeyi de doğrulamayı başardı: Bu aşırı yoğun bulutlar ve gaz tabakasının ardında inanılmaz beş tane aktif süper kütleli kara delik gözlemlediler.Bilim insanları bu beş süper kütleli kara deliğin sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyorlar.

Açıkça görülüyor ki, bazen bir bulut sadece bulut değil, bir kara deliğin saklandığı yer olabilir. Astronomlar bir kara deliğin içerisinde gizlenebileceğini düşündüğü dokuz tane yoğun buluttan sadece beş tanesinin bu tür bulutlar olduğunu ortaya çıkardı. . Diğer dört tanesi sadece çok bulutlu evrende yer alan sıradan bulutlardı.

Kaynak: physics-astronomy

Kategori
AstronomiBÜLTENFizik

Fizik Akademisi’nin kurucularindan biri olan yazarımız, Çukurova Üniversitesi Fizik bölümü Katıhal Fiziği Anabilim dalında yüksek lisans derecesini 2017 yılında aldı . 2017 yılında Çukurova Üniversitesi Fizik bölümü Katıhal Fiziği Anabilim dalında doktora eğitimine başladı. 2014 yılından beri Malzeme Araştırma Grubu’nda araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Henüz Yorum Yok

Cevap Yaz

ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar