Atomik boyuttaki Düzensizlikler Elektronik Cihazların Güvenliğini Arttırmak İçin Kullanılabilir

Maddenin yapı taşlarındaki kusurlar kendilerine has özellikleridir ,bu onların sanal olarak kopyalanmasını imkânsız hale getirir.  Bu kusurlar , yazılım ve donanım araçlarının kimliğinin doğrulanması için çok güçlü bir sistem...

Maddenin yapı taşlarındaki kusurlar kendilerine has özellikleridir ,bu onların sanal olarak kopyalanmasını imkânsız hale getirir.

 Bu kusurlar , yazılım ve donanım araçlarının kimliğinin doğrulanması için çok güçlü bir sistem olarak kullanılabilir.

 Bu çalışmanın detayları the Journal Scientific Reports dergisinde yayınlandı.

 İngiltere’deki Lancester ve Manchester üniversitesinden araştırmacılar , laboratuvarda metalik yapıları katmanlar halinde dizerek ,bu metallere ait özgün dizayn hatalarını birleştirdi.

 Lancester üniversitesinden Dr.Jonathan Roberts, “Yaptığımız şey bunları olabildiğince küçük boyutlara indirgemek”, dedi .

 “ilginç olan şey ise bunları kopyalamak imkânsız. Kopyalayabilmek için ,atomları tek tek ölçmeniz gerekir(parmak izi). Bunu yapmak imkânsız.”

 Parmak izleri ,kuantum mekanik yasalarının, daha büyük boyutta geçerli olan yasaları geçersiz bıraktığı , nano boyutlarda sergilendi.

 Araştırmacılar, bunun var olan çip üretme tekniklerine monte edilebileceğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

 Dr.Roberts, “Bu elektronik cihazların kimliğinin doğrulanması için kullanılabilir ve yüzde 100 güvenlidir“, dedi.

 Bu teknolojinin tanıtımı Quantum Base isimli şirket tarafından  yapıldı.

Kaynak : http://www.bbc.com/news/science-environment-34780787

Resim: http://www.phys.org/

Kategori
BÜLTEN

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar