4. Uluslararası Moleküler Spektroskopi Kongresi (TURCMOS2019)

When:
Ağustos 5, 2019 – Ağustos 9, 2019 all-day Europe/Istanbul Timezone
2019-08-05T00:00:00+03:00
2019-08-10T00:00:00+03:00
Where:
CORAL HILL HOTEL
Yavansu Mahallesi
Şht. Üst Tğmn. Cemalettin Yılmaz Cd., 09400 Kuşadası/Aydın
Turke
Contact:
Pınar TEKBAŞ ÇAM
+90 530 324 83 33

 

4. Uluslararası Moleküler Spektroskopi Kongresi (TURCMOS2019)  5-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında GUVERCINADA CORAL HILL HOTEL de gerçekleştirilecektir.  Kongreye Türkiye ve Yurt dışından bir çok değerli bilim insanının katılması beklenmektedir. Daha fazla bilgi için ekte verilen kongre web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Düzenleyen Bilim insanları :

Ozan UNSALAN (Ege University, Izmir, Turkey), Congress Chair
Mustafa BENER (Istanbul University, Istanbul, Turkey)
Mustafa BOYUKATA (Bozok University, Yozgat, Turkey)
Emre ERDEM (Sabancı University, Istanbul, Turkey)
Erol EROGLU (Akdeniz University, Antalya, Turkey)
Kubilay GUCLU (Istanbul University, Istanbul, Turkey)
Michael OSHTRAKH (Ural Federal University, Ekaterinburg, Russian Federation)

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
2 Yorum
  • bekir sözan
    21 Ocak 2019 at 2:57 pm

    konu dışı fizikçi biliminsanlarına başarılar dilerken bir sorum olacak.sorum şu:silindirik bir manyetik alan ićindeki suyu nasıl hareket ettirebiliriz edebilirmiyiz.hareket ediyrsa ne yapabiliriz?başarılar saygılar

  • emel
    27 Temmuz 2019 at 8:26 pm

    RUHTAKİ RESİM
    Spektroskopi terimi, ilk olarak Alman asıllı İngiliz fizikçi Sir Franz Arthur Friedrich Schustter tarafından 1882 yılında kullanılmıştır. Spektroskopinin geçmişi, Newton’un 17. yüzyılda güneş ışığının çeşitli renklerden oluştuğunu gösteren deneyine kadar dayanıyor. Newton’un meşhur “prizma deneyi”, spektroskopinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. 19. yüzyılın başlarında elektromanyetik ışımanın (ultraviyole gibi) anlaşılması ile “Newton spektrumu” genişlemiştir. Spektral çizgilerin incelenmesi sonucu, bu çizgilerin, maddelerin karakteristik özelliklerini gösterdiği ortaya çıktı. Ancak ilk tespitlerden itibaren uzun süre bu çizgilerin çoğunun ne ifade ettiği anlaşılamadı. Niels Bohr’un “atom teorisi” ile 1885 yılında Balmer tarafından gözlemlenen hidrojen atomları spektrumları anlam kazandı.

    Bu gelişme, spektroskopi ve kuantum fiziğinin gelişimini hızlandırdı. Bu sayede atomların, moleküllerin ve katıların spektrumları alınabildi ve tanımlanabildi. 19. yüzyılın ilk yarısında spektrometreler geliştirildi. Bu cihazlarla pek çok elementin veya maddenin spektral çizgileri gözlemlendi, tanımlandı ve sınıflandırıldı. Daha sonra geliştirilen “kırılım ağlı” spektrometreler, spektroskopi alanında önemli gelişmelere kapı araladı ve büyük ilerlemeler kaydedildi.Birçok makalede yer verdiğim bu özel konu için,meslektaşlarıma başarılar …
    BerlinTeknik
    Emel ece ercan

  • Cevap Yaz

    ETKİNLİKLER

    There are no upcoming events.

    TWİTTER

    Benzer Yazılar