NÜKLEER ALGILAMA SİSTEMLERİ BAHAR OKULU

When:
Mayıs 1, 2019 – Mayıs 3, 2019 all-day Europe/Istanbul Timezone
2019-05-01T00:00:00+03:00
2019-05-04T00:00:00+03:00
Where:
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTES
Bağlarbaşı Mahallesi
29000 Gümüşhane Merkez/Gümüşhane
Türkiye
Contact:
Prof. Dr. Necati ÇELİK
NÜKLEER ALGILAMA SİSTEMLERİ BAHAR OKULU @ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTES | Gümüşhane | Türkiye

Nükleer algılama sistemleri, deneysel nükleer fizik/radyasyon fiziği ve birçok alanda çok geniş ve önemli uygulama alanlarına sahiptir. Nükleer algılama sistemleri (özellikle gama ve nötron) nükleer güç programını resmen başlatmış olan ülkemizde tittizlikle ele alınması gereken bir konudur. Nükleer algılama sistemleri içerisinde gama spektrometresinde kullanılan katıhal Ge/HpGe ve Si(Li) detektörleri, NaI, LaBr vb. sintilasyon detektörleri ve He-3, BF3, Li-6 gibi reaksiyonları temel alan hızlı ve yavaş nötron detektörleri başlıca geniş kullanım alanına sahip olan sistemleridir. Ayrıca Monte Carlo simülasyon teknikleri nükleer fizik alanında son derece etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Planlanan eğitim etkinliği kapsamında FLUKA, EGS ve GEANT kodları ile Monte Carlo simülasyonları ve EFFTRAN (Efficiency Transfer) kodu ile verim transferi gösterilecektir.

Bu eğitim programının amacı, Nükleer Fizik/Radyasyon Fiziği alanında çalışan/çalışmayı planlayan araştırmacılara ihtiyaç duydukları bilgi ve teknikleri kazandırmaktır. Bu amaçla alanında saygın çalışmalar yapmış ve ilgili tecrübeyi edinmiş eğitmenlerle katılımcılar Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bir araya getirilerek birlikte öğrenmenin yolu açılmak istenmiştir.

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
Henüz Yorum Yok

Cevap Yaz

ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar