TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Lisans Öğrencileri için Yaz Programı (LOYP)

When:
Temmuz 3, 2017 – Eylül 15, 2017 all-day Europe/Istanbul Timezone
2017-07-03T00:00:00+03:00
2017-09-16T00:00:00+03:00
Where:
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi
BAKIRLITEPE
Contact:
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Lisans Öğrencileri için Yaz Programı (LOYP) @ TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi

Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında başarılı öğrencilerimizi takdir etmek, ileride meslektaşlarımız olarak çalışmaya başlayabilecek olanları şimdiden tanımak ve onlara cesaret vermek, bir gözlemevi ortamında yaşamalarını sağlamak için 2008 yılından beri düzenli olarak uygulanan Lisans Öğrencileri için Yaz Programı (LOYP) açılmıştır. LOYP programına destek vermek üzere astronomi bölümlerimizden danışmanlar olacaktır.

Bir haftalık dönemin beş günü (Pazartesi: Çıkış, Cuma: Dönüş) Bakırlıtepe tesislerinde geçirilmektedir. Antalya’ya ulaşım planlarına göre zorunlu durumlarda katılımcılara Bakırlıtepe dönemi öncesinde veya sonrasında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri uygun olduğu taktirde bir gün konaklama imkanı sağlanacaktır. Katılımcılar TUG’un Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi’ndeki Yönetim Binası’nı ve BİTOM‘u ziyaret edip T35 teleskobu ile gözlem yapma imkanı bulabilirler. Katılımcıların Antalya’ya ve sonrasında Bakırlıtepe’ye seyahati ile Bakırlıtepe’deki konaklamaları TUG tarafından karşılanacaktır.

Programa, üniversitelerimizin astronomi, astrofizik, uzay bilimleri ve uzay teknolojileri alanlarında eğitim verilen veya bu alanlarda araştırma yapılan bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri haftalık dönemler halinde katılabilirler. Programa her dönem, derslerindeki başarı durumlarına göre sıralandıktan sonra seçilen en çok dört (4) öğrenci kabul edilecektir.

KOŞULLAR

– En az bir tane astronomi ve uzay bilimleri ile ilgili ders almış olmak.
– Yüksek rakımda (2500 m) bulunmaya engel bir sağlık sorunu bulunmamak.

2017 Yılı Dönemleri
I.   03-07 Temmuz
II.   17-21 Temmuz
III.   31 Temmuz-04 Ağustos
IV.   14-18 Ağustos
V.   11-15 Eylül

 

BAŞVURU ve DUYURU

Aşağıdaki ilk iki belgeyi el yazısı ile veya elektronik ortamda doldurup imzaladıktan sonra kurumunuzdan alacağınız Not Dökümü (Transkript) ile birlikte bir tarayıcıdan geçirip JPG, PDF vb bir sayısal formatta aşağıdaki iletişim adresine göndermeniz başvuru için yeterlidir. Programa kabul edildiğiniz taktirde gelirken Not Dökümü belgesinin orijinalini yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Başvurular kapandıktan sonra sonuçlar bu sayfada duyurulacaktır.

İSTENEN BELGELER

– Başvuru –> Başvuru Formu
– Özgeçmiş –> Özgeçmiş Formu
– Not Dökümü

SON BAŞVURU TARİHİ15 Mayıs 2017, 23:59

Dr. Atac lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde aldı. Doktora derecesini 2017 yılında Temple Üniversitesinde, Coulomb Sum Rule adı verilen Deney üzerinde çalışarak elde etti. Şu an Temple Üniversitesinde Research Assistant Professor olarak çalışmaktadır. Dr. Atac ayrıca Fizik Akademisi’nin kurucusudur.
Henüz Yorum Yok

Cevap Yaz

ETKİNLİKLER

There are no upcoming events.

TWİTTER

Benzer Yazılar